łapki deratyzacyjne mają za zadanie wyłapać niepożądanego gryzonia, który dostał się na obiekt, mniejsza na myszy,
większa na szczury
łapki deratyzacyjne
chwytach ma za zadanie wyłapanie gryzonia, który pojawi się pomimo ostrożności na obiekcie, zawiera łapki deratyzacyjne oraz obudowę dla bezpieczeństwa
chwytacz gryzoni mysz
chwytach ma za zadanie wyłapanie gryzonia, który pojawi się pomimo ostrożności na obiekcie, zawiera łapki deratyzacyjne oraz obudowę dla bezpieczeństwa
chwytacz gryzoni szczur
detektor ma za zadanie wykazać
obecność owadów na obiekcie oraz część z nich wyłapać
detektor owadów
karmnik uzupełniany jest dobrej jakości trutką, używany na zewnątrz budynków
segregator zawiera:
procedury
plan sytuacyjny urządzeń
raport monitoringu
karmnik deratyzacyjny
segregator monitoringowy
zestaw podstawowego monitoringu
Najskuteczniejszy sposób na pozbycie się ich to stały monitoring specjalistów.
Nie zwlekaj zadzwoń już dziś!
795 225 707
Problem prusaków oraz gryzoni spotyka coraz większą liczbę przedsiębiorstw Warszawy związanych z żywnością.
Czy wiesz że?
Samica Prusaka podczas swojego życia znosi kilka kokonów, z których może się wykluć nawet do 300 larw. To właście dlatego tak ważna jest obserwacja lokalu. Im wcześniej wykryte zagrożenie tym mniejsza ilość szkodników, dzięki czemu szybciej pozbędziemy się nieproszonych gości.
Od 1 stycznia 2006r. wszystkie podmioty, które produkują i wprowadzają żywność do obrotu mają obowiązek stosowania zasad systemu HACCP w tym prowadzenia monitoringu i zwalczania szkodników. Obowiązek posiadania wdrożonego systemu HACCP reguluje Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. z dnia 27 sierpnia 2006r.), które przywołuje i opiera się na min. na przepisach: Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego. Najskuteczniejszym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług wyspecjalizowanej firmy DDD jak nasza, co umożliwi sprawne i szybkie zabezpieczenie Twojej firmy przed szkodnikami sanitarnymi.





- Kontrola co najmniej raz w miesiącu pułapek oraz uzupełnienie karmy na gryzonie

- Segregator wraz z kartami monitoringu,
- Plan sytuacyjny zwalczania i profilaktyki gryzoni i owadów,
- Protokoły po każdej, dezynsekcji i deratyzacji,

Wycena monitoringu jest zależna od wielu czynników z tego powodu przygotowywana jest dla każdej firmy indywidualnie.








Program podzielony jest na etapy i jest dostosowany do indywidualnych potrzeb obiektu. Jest to zbiór procedur opartych na ocenie ryzyka występujących lub mogących wystąpić szkodników.
Audyt ZerowyPierwszym krokiem zanim przystąpimy do monitoringu DDD jest niezbędna wizyta naszego pracownika. Podczas wizyty zapoznajemy się z obiektem i wymaganiami klienta. Sprawdzamy obiekt pod kontem ryzyka bytowania oraz przenikania do lokalu szkodników. Wynik audytu zostaje omówiony z właścicielem lub osobą odpowiedzialną za obiekt. Na tym etapie zostaje przygotowana oferta współpracy idealnie dopasowana do klienta.
Ocena ryzykaKolejnym etapem jest wprowadzenie niezbędnych procedur opisujących wszystkie działania związane z kontrolą szkodników. Dzięki audytowi zerowemu wiemy na jakie szkodniki jest narażony obiekt, dzięki czemu możemy stworzyć prawidłowe procedury ochrony.
Montaż urządzeń monitorujących aktywność szkodnikówNa tym etapie montujemy na terenie obiektu urządzenia, dzięki którym mamy możliwość monitorowania liczebności oraz zwalczania poszczególnych populacji szkodników.
Monitoring szkodnikówDokładny monitoring DDD jest długofalowym procesem obserwacji oraz zwalczania w momencie wystąpienia szkodników w danym obiekcie. Dzięki sprawdzaniu aktywności poszczególnych populacji w danych okresach czasu jesteśmy w stanie przewidzieć ich wzmożone działanie oraz zaplanować we wczesnym okresie rozwoju grup zabiegi takie jak: dezynsekcja i deratyzacji. Dzięki czemu możemy utrzymać obiekt oraz jego otoczenie wolne od szkodników.
Bezpieczna firma związana z żywnością powinna kontrolować nie tylko stan techniczny obiektu, ale również zadbać o detekcje szkodników. Takie zabezpieczenie obiektu pozwala określić gatunek i wielkość populacji, a także miejsca ich występowania jeżeli się pojawią.
Dzięki takiemu monitoringowi dostarczasz dowodów konsumentowi, że kupowana przez niego żywność jest bezpieczna oraz wolna od zagrożeń związanych z obecnością szkodników. Mają państwo również pewność, że audyt zgodności czy kontrola Sanepidu lub Inspekcji Weterynaryjnej wypadnie pomyślnie.
Bez względu na to czy ślady obecności są widoczne czy nie monitoring powinien być prowadzony cyklicznie, zgodnie z harmonogramem podyktowanym potrzebami jednostki oraz jego specyfikacji, dzięki czemu stan sanitarny i higieniczny jest pod stałą kontrolą. Umożliwia to również szybką reakcję w momencie pojawienia się szkodników.
Każda wizyta w Państwa firmie jest przez nas dokumentowana. Gromadzimy dane o usługach, pojawieniu się i aktywności szkodników, udzielonych wskazówkach i wszystkich innych działaniach.
Należy pamiętać, że Usunięcie szkodników nie powinno skłaniać do zaprzestania monitoringu, bowiem mogą one wrócić, a w takim wypadku najważniejsza jest błyskawiczna reakcja.
Skontaktuj się z nami. pogotowie@dddsecretservice.pl
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave